azlyn kata

.

Thursday, December 30, 2010

tu lah dia bila dah malas sangat. tulisan kalau dah buruk, ni lah jadinya. benci bio !!!!!!!!

MALAS (!)

ok.bosan.sajaupdate.bye

Confession



i miss him
tgk laaaa. kalau orang rajin, orang balik laaaa 13 januari nanti
bukan sebab abang je, sebab makan sedap rumah gak
lerrrr
k bye.

Wednesday, December 22, 2010

Unta Merupakan Haiwan Yang Sangat Pemalu Rupanya

Suasana pagi yang indah dicemari dengan perkara-perkara kotor. Punca utama --> Aminah Hanum

Aku bangun pagi macam biasa. Blur yang teramat sangat sambil mata pejam buka pejam buka luas-luas banyak kali sambil duduk hujung katil pandang ke arah Amie. Amie dengan biasa berkain batik PINK yang sentiasa lucut-tak-mahu,bukak-terus-mahu sambil minum madu cuka epal yang dibeli dari Giant Klang. Degar kata banyak khasiat minuman tu. Amie mula merapatkan silaturahim dengan aku

Amie: Bulu mata kau panjang eh, tapi tak melentik langsung. straight terus
Aku: IYEEEEE. ramai cakap bulu mata aku macam unta
Amie: Unta bulu mata melentik, kau straight
Aku: ye la ye laa. bulu mata lembu. amikkkk. ramai komen bulu mata aku
Amie: Kau tahu tak, unta tu sebenarnya, haiwan yang sangat pemalu. Kalau dia dapat tangkap kau tengok dia tengah beromen, kau akan mati.
Aku: Beromen?
Amie: Eh bukan, bersetubuh
Aku: Macam tak kena je perkataan tu

*suasana senyap* masing-masing fikir perkataan yang betul. Amie tak sabar, terus jerit ' ANA! kucing buat dengan kucing, apa orang panggil tu?'

Ana semangat jerit dari tandas, 'mengawan!' . Ana bab-bab ni laju je kan. hahahahaha

Amie: ha! mengawan. kalau unta nampak kau tengok dia tengah mengawan, dia akan pastikan kau takkan hidup
Aku: takkan la sampai mati
Amie: sampai mati tu aku tak pasti la, tapi belasah itu pasti
Aku: tapikan, let's say aku pergi sana vacation, aku naik kapal terbang fly, unta pun ikut naik eh?
Amie: itu TAK LA. kau ni kan

Dialog pagi ni sangat bodoh, tapi, yang tak boleh tahan, perbincangan ni dilakukan secara serious.

pagi-pagi dah cakap pasal mengawan. produktif sungguh -_____-

Okay anak-anak. Pengajaran kita pada hari ni, jangan tengok unta buat hal kalau nak panjang umur. sekian.


Tuesday, November 30, 2010

Kaki Kerat Kasi Cantik Okay Doktor

Tulang kaki belah kiri tak teruk sangat, tulang belah kanan memang ketara. Jalan 30 minit lebih je mama bising sakit sakit. Aku dengar je lah







Lepas dah kena kerat

Paku sekali masuk 5. paku yang panjang yang tak tahan tu. Silap hari aku derhaka, maunya mak aku paku guna kaki. Eh, memang tak la jadi anak derhaka.

Rasanya kalau nak naik kapal terbang, tit tit tit tit TIT TITTTTTTTTTTTTTT! itu mama punya hal.


Gemuk-gemuk comel je kaki mama time ni

Hospital dah macam hotel. Makanan hidang kat pesakit kemaen lagi tau. lasagna, chicken chop. Kalau aku, sanggup jadi pesakit sana. hoho. ah tak, aku sihat sentiasa. amin


p/s: tak sedap hati :(

Monday, November 29, 2010

Allah selamatkan kami~



video


video

27 November hari jadi tokwe. This video was last year's
I wanna be like them, dah tua-tua pun still very cheeky and loving
One day, i hope i'll find someone
Hidup sebagai pasangan
and live happily ever after
macam tokwe and tok ayoh
woot woot! :)

Selamat hari jadi tokwe. Semoga panjang umur, dicucuri rahmat and dimurahkan rezeki

RETAINERS!

tak ada lah pelik sangat muka aku bila pakai retainer. teehee


retainer menampakkan bibir tampak lebih gebu dan comel cuma mulut jadi macam tu sebab macam susah nak tutup . huh T__T

p/s: orang sebelah nampak lawa sebab aku make up kan dia ye. HAHAHAHAHAH. okay amie, aku gurau je weyh. kau tak make up pun aku tertarik tau tau. SUMPAH :P kita tidur sesama lagi okay lain kali, sekali je baru.

insyaAllah bulan dua tahun depan, hari jadi mama, kalau hati terbuka, KALAU, follow mama pakai tudung. insyaAllah

Friday, November 26, 2010

Dan Sesungguhnya



Dan sesungguhnya, niat sebenar aku nak tangkap gambar secomel yang mungkin bersama teddy bear amie, tapi keluar gambar sebegini

Sesangatlah lucah TT___TT


Gambar ni baru betul :)

Ini lah housemate SEBENAR aku
ni gambar masa semester 1
aku suka merempat rumah orang. hoyah ! :D

Wednesday, November 24, 2010

i used to be jealous when i see couples walking together
but not anymore
im happy for those who are happy with their loved ones
macam hari ni
pasangan jalan together-gether
the smile on their faces
it's just precious :')
senyuman yang menandakan kebahagiaa.
awwwwww. comel je
tak guna ada relationship kalau tak happy
but of course there ada pasang surut kan
itu yang menghangatkan perhubungan
haha
suka tengok diaorang :)
eventhough im single now
i kinda enjoy my life right now
bersyukur dengan apa yang ada okay :)

Monday, November 22, 2010

eh eh, macam comel. bleh :p

tapi kenapa nampak macam cacat jugak?
mulut tu. macam orang kena strok -___-

yay! saya tak ada class hari ni! ceramah saja
tapi sedih, tak ada orang online ym :(

page facebook pun tak boleh bukak during office hours
tu yang ligat sangat update blog kan azlyn -___-

Kembali ke Penjara

Dah 6 minggu cuti, tarikh 21 November jadi tarikh sejarah dalam hidup. Masuk UiTM Puncak Alam balik. Ingat lagi waktu aku mula-mula masuk sini. Nak cuci baju pun aku tak reti.

Hari pertama aku di sana, aku tunggu lewat malam. Nasib baik roomate aku masuk tandas. Aku minta tolong tujuk ajar dari dia. So well, now i know how to wash my clothes :) teruk kan? seorang perempuan tak reti nak basuh baju guna tangan sendiri. Well, at least aku sanggup nak buat .

Makanan kat puncak alam ni mahal ya rabbi. Aku jimat duit sangat-sangat kat sini sampai berat pun senang sangat nak turun. Lauk biasa ayam goreng, tak pun ikan keli masak cili tambah dengan sayur seciput. itu dah RM 4.00. Sekali je aku pernah dapat paling murah. Rm 1.50 berlaukkan nasi, tempe 3 dengan tauge yang tak seberapa. Mana tak cengkung muka aku?

Tapi sekarang kira okay. Aku tak berjimat sangat. Balik puncak alam hari ni, makanan yang aku stok 6 bulan yang lepas, masa aku mula-mula daftar, masih ada T__T jom tanya soalan sama lagi. azlyn, mana tak cengkung?

Tapi tak kisahlah kan, balik rumah terus naik 5 kg. fuiyoh

Nak tengok almari aku?

amik kau, dulu tak penuh macam ni pun almari aku, kosong je, sekarang penuh dengan baju kurung, i loike :)

endahkan tuala wanita di sana. Kalau nak beli buat hadiah ke, belilah jenama kotex. heh. wth -.-

Leceh pakai seluar, aku tengok budak-budak lain kemaen lagi bergaya pergi kelas. Dengan make-up tebal 1 inchi. amboi~ ingat nak pegi Pavi ke apa? Contohi lah aku, bangun pagi, mandi 10 minit, sarung baju kurung, bubuh lipbalm terus gerak masuk dewan kuliah. Ada macam lelaki tak perangai aku? zzz -___-

Itu je lah kot. Haih. Kebosanan. Tapi aku rasa kali ni semester 2 mesti best, sebab kuliah aku dah campur dengan kumpulan lain, maksudnya ada lelaki, Alhamdulillah, rezeki jangan ditolak. Boleh cuci mata di saat ketensionan belajar. ALHAMDULILLAH :D

Ataghfirullahalzaim Azlyn, buruknya perangai. tak boleh teruk lagi ke? -_____-

Tu je lah, nak tidur. Malam pertama Azlyn dan Puncak Alam. Ya ampun, ayat nak lucah je . ish -.-

Sunday, October 17, 2010

Bila Azlyn Membuka Bicara

status update aku di muka buku sekarang : semua lelaki sama je kot kan rasanya. haih. dahsyat :/

Secara jujur aku cakap, aku tak faham kenapa lelaki yang setia dengan baik semua makin kurang sekarang.

Aku bengang. Masa mula-mula lelaki cuba dapatkan perempuan yang mereka suka, sweet kemaen lagi tau. Tapi bila dah dapat, segala belang diaorang tunjuk. Lelaki, cuba terangkan boleh tak? Tak reti-reti ke korang buat macam tu, perempuan tak suka.

Aku pun tak faham dengan lelaki yang tak cukup dengan seorang. Kenapa perlu pasang dua? pasang tiga? pasang lima? perlu ke?! Tolonglah jangan tamak, please..

Pernah tak korang try memahami perasaan perempuan yang diduakan? ditigakan?? dilimakan??? Pernah tak bubuh diri korang dalam situasi perempuan tu. Kalau perempuan tu tak sayang lain cerita. Kalau perempuan tu sayang dengan sepenuh hati? Hancur hati dia. HANCUR.

Aku sakit hati bila tengok kawan aku dilayan macam tu. Sebab aku tahu macam mana perasaan dia. Itulah salah satu sebab utama aku down dua bulan yang lepas. Sakit sangat rasa dia. Sakit..

Kenapa lelaki tak dapat bezakan antara perempuan yang nak main dengan perempuan yang betul-betul nakkan relationship. Bukan semua perempuan suka tipu lelaki. Get that right please. Lelaki yang pernah disakiti dengan perempaun yang suka menipu, tolong jangan samakan dengan golongan-golongan kami yang tak ada niat nak sakiti hati orang yang disayangi. But i tak pernah nak salahkan you, cause i know, you've been hurt a lot before, banyak kali. But kenapa i yang kena dapat balasan macam ni. I wanted to show you bukan semua perempuan sama, but i guess tinggal macam tu, but at least, at least i setia, tak pernah ada lelaki lain. Sorry, hal peribadi pulak masuk. Kembali pada topik general .

Bila perempuan tu rapat dengan lelaki lain, bukan main marah. But for me, aku tak kisah, cause it shows that he cares. For some girls yang memang nak main lebih, itu aku tak tahu. Tapi lelaki, bila dia rapat dengan perempuan, bila kaum perempuan marah, kita yang kena marah balik. The reason why we did that cause we know, korang tak akan dapat control diri. We are afraid of losing you. Bukannya kongkong.

Lagi tak tahan kalau lelaki layan perempuan macam taik. Yang dok tengking-tengking. Bila dah ada yang lain, kira boleh nak layan orang macam tu eh? Dahlah menipu, marah lagi. Haih. Sampai hati korang. Benci betul yang suka marah-marah. Perempuan bukan tempat nak melepaskan geram. Tolong ingat tu. Dalam Islam sendiri pun cakap, layan perempuan dengan baik. Bukannya kasi semua layanan teruk ni.

Aku tahu bukan semua lelaki macam tu. Aku post ni pun sebab tak puas hati gila bila dengar cerita kawan aku. Ada seorang hamba Allah ni, dia kata jangan salahkan lelaki seratus peratus. Hubungan yang lancar, lelaki dan perempuan perlu ada komitmen. Sama macam apa yang cousin aku pernah cakap dulu juga. Both parties must work together for a long lasting relationship. Kalau seorang sahaja yang berusaha, baik lupakan sahaja. Ye acip, you lah kan. haha. Kalau ada yang terasa tu, tolonglah, tolonglah berubah. Don't expect layanan yang baik kalau sendiri tak mahu beri yang terbaik. And guys, jangan mengharapkan perempuan setia kalau diri sendiri pun tak setia. Hipokrit namanya tu. Haih.

emosinya post ni. haha okay okay. kembali ceria :D

p/s: kalau ada yang terasa aku minta maaf, padan muka :)

Thursday, October 14, 2010

bleh



ni dah kenapa pun aku tak tahulah
HAHAHAHAHAHAHAHA
-.-

Monday, October 11, 2010

mama :')

i cried on the first day of raya this year
sbb mama terlupa birthday adik
bila adik nangis, mama pun nangis.
sorry mama
sebab sepanjang umur adik,tulah kali pertama mama lupa
adik tak pernah salahkan mama pun sebenarnya
smpai sekarang mama rasa bersalah
takpe, adik faham, sume busy prepare utk pagi raya kan :)
make-up yang nadjwa baru bubuhkan pun hancur. haha. sorry
sebab tu aku mengharap sangat satu orang tu call
boleh la ubatkan sikit hati sedih time tu
bila dia wish macam tu je memang rasa sedih sangat
but thanks to asikin for calling
iqhreen, ifa, izam and siapa-siapa yang ada kat background nyanyikan lagu birthday through phone call
seriously terharu sangat time tu sebab tak pernah orang buat :')
perkara-perkara sedih tu aku dah try lupakan :)

harini tiba-tiba mama janji nak belikan rantai untuk adik
cakap nak tebus kesalahan mama
haih, mama, mama tak buat salah pun
banyak kali dah adik cakap
tapi apa pun, thank you mama
mama nak pergi operate awal nov nanti
nasib baik adik masih cuti
boleh la adik teman mama dekat hospital nanti
adik pasti mama sure kuat, sebab dah pernah kan operate sekali dulu
tapi tu tempat lain kan, leher
kali ni kaki, rasanya tak sakit sangat kan
apa-apa pun harap semuanya berjalan lancar
adik akan sentiasa doakan
i love you mama <3

Friday, October 8, 2010

sedikit (banyak) fakta tentang aku

1. bosan

2. aku tak suka mc donald. kalau nak belanja aku makan, belanja aku kfc. tak pun pizza hut. nandos aku terima. yang lagi mahal lagi lah perut aku terima. teehee

3. aku paling benci nasi ayam. kalau aku cakap setail kelantan ' nasi ayam tak dapat memberahikan aku' . memang lucah habis. erkk -__-''

4. aku sangat suka sushi. tapi bila dapat tahu sushi tu tak halal, aku dah stop makan. buat sendiri la alamatnya sushi. tapi malas. haish. eh pahal semua pasal makanan ni. dah dah.

5. ubat? mmg paling aku anti. kalau aku makan ubat memang kau takkan nampak aku berhenti peluh. lagi-lagi ubat selesema pagi. nama dia clarinaz. kalau aku pakai kain, memang boleh nampak basah. astaghfirullahalazim. sial, bukan kencing.

6. aku sangat suka menangis. kalau orang care sikit pun, contoh. aku tengah demam. orang tanya aku macam mana or letak tangan atas dahi aku je mata aku dah mula berair. lagi-lagi tengok drama korea yang sedih and romantik, memang meleleh habis la. untuk pengetahuan semua, hati aku ni lembut sebenarnya. ehem. HAHAHAHA. dah. cukup -,,-

7. bila aku demam, apa jadah tu tuala basah-basah letak atas dahi tu. haa tu. aku paling tak suka. tapi aku suka kalau tuala basah tu letak atas kepala rambut. kepala rambut?? heh -,,-

8. sepanjang umur aku, first relationship aku masa aku umur 17. sedih kan? haha. tak pe. at least aku serious time tu. tahan untuk setahun 2 bulan. ececece. bangga. haha :)

9. masa aku kecik, aku pernah patah dua-dua belah tangan. tu sebab tangan aku mcm cacat kalau aku straightkan

10. jantina aku perempuan :0

11. aku tidur kadang mata tak tutup habis. tu masa aku kecik

12. berat yang paling berat aku pernah cecah is 63 kg. HAHA. boleh cayaaaa punya

13. aku paling benci cross jalan. bukan apa. aku tak berapa reti. kalau kau nampak perempuan yang cross jalan lari sambil jerit 'TAK NAK! TAK NAK!' sambil buat muka nak menangis, haa tu aku. Ya Allah, malunya membuat pengakuan -___-

14. aku jalan tak tengok orang. aku pandang lantai. lagi-lagi kalau jumpa lelaki. lagi-lagi yang datang sekumpulan. ikut mood aku la. kalau aku malu memang pandang lantai. kalau aku bad mood memang muka ketat habis aku tunjuk.

15. tahap kesabaran aku sangat tinggi. laptop lama memerlukan 15 minit untuk start. 10 minit untuk tunggu boleh tekan benda-benda lain. dalam keadaan di mana laptop itu sudah semestinya hancur di bawah jagaan orang lain, aku ni amat penyayang. haha . sudah berakhir kisah cinta aku dengan laptop lama. now laptop baru. tak sampai 2 minit dah boleh guna. hee. bayangkan betapa sabarnya aku

16. memori aku teruk. lagi-lagi dalam bab-bab menghafal. kalau nama orang lagi lah lemah. nak ingat jalan? tu lagi lah harapan. tu sebab aku selalu sesat. haish. sangatlah blurrrrr

17. aku trauma dengan ular. tima aku form 2 hampir kena patuk dengan ular senduk. tu pun nasib baik ada kaca sliding door. kalau tak memang dah kena patuk kat muka. oh my precious face. pehh -____- . dalam hidup aku dah dua kali aku berdepan ngan makhluk badan sejuk nih.

18. kucing yang paling aku sayang dulu mati kena langgar. tapi aku tak menangis. lagi gelak cerita ada. mata dia terkeluar dari soket. mungkin dia tahan sakit sangat sampai terberak-berak. mungkin itu cara aku menghadapi situasi masa tu. haish..lepas tu kena marah dengan mama cakap aku kejam tak sedih. haish..

19. bila aku darjah berapa, tapi masih lagi kecik, aku pernah patahkan satu key piano. mungin sebab terlalu marah. orang yang membaiki terkejut bila dapat tahu aku yang patahkan sebab bukan senang nak patahkan. dengan tengok saiz badan aku masa aku kecik, memang mustahil. welll, bila dah marah , macam-macam boleh jadi kan.

20. walaupun aku mula belajar piano masa umur aku 4 tahun, tapi aku tak ada bakat semula jadi. aku dah habis belajar dah cuma aku tak amik teacher's grade dan tak sambung diploma untuk ABRSM. abang aku amik separuh jalan. tapi dia sangat berbakat. dari keck lagi aku jealous dengan dia. listening skills dia sangat hebat. dia tak perlukan notes untuk main lagu. aku perlu. yang lagi aku tak puas hati dia cuma belajar separuh jalan. aku belajar sampai habis. tapi dia lagi terror. well.. lagi tak puas hati, dia reti main guitar, bass, piano, drum. pfft. dunia ni tak adil kan? haha

21. ni rahsia yang aku simpan dah lama. aku pernah vakum sekor hamster ni dulu. dia mati. gosh. bukan sengaja okay! it was an accident! sebab aku malas nak keluarkan tapak dia so aku vakum je sawdust. siapa suruh menatang tu gatal sangat gerak , kan dah kena vakum :/ darah keluar ikut mulut. saya tidak bersalah. waaa. hey! at least aku gali lubang tanam dia okay. dalam pulak tu, tak nak kasi kucing makan. sorry. zzz

22. aku sangat lah kedekut nak keluarkan duit sendiri. lagi-lagi time ekonomi. nasi pun control gila. sebab makanan kat puncak alam mahal gila . beg yang aku bawak pergi training pun ramai dah tegur ' azlyn, lawanya beg' . hahaha aku rilek je. biar lah lusuh macam mana pun. asal boleh guna lagi. ingat lagi tu hadiah hari jadi aku time aku darjah 4. mama yang kasi. ye. beg biru yang tak nampak macam beg tu ha. tapi kalau bab-bab benda yang memang aku nak memang aku belanja habis. and kalau belanja kat orang pun aku senang keluar duit. contoh, hadiah je la kan. haha

23. aku suka orang wish aku good morning and good night. makes me feel so spesial . heh

24. aku kalau makan maggi sekali 2 paket. tambah telur yea. kalau makan perisa kari, tambah cili api 5. teehee

25. aku suka termenung. ngeh. it's either aku termenung kosong or termenung fikirkan benda. but kebanyakannya termenung kosong ah. hee . suka buat orang suspen.

26. baju masa aku darjah 5 yang aku tak muat dulu sekarang dah longgar :0 fakta ni baru tahu tadi -,-''

27. aku tak suka tengok orang-orang sekarang panggil orang kesayangan diaorang. baby. dear. honey. eeeeeeeee. baik babi terus kan. pada aku SAYANG jugak sedap :)

28. walaupun aku black belt dalam taekwondo. tapi kalau orang nak pukul aku menjerit lari dulu. hee :p maklumlah aku in lembut orangnya. blehhh

29. aku cepat sayang orang. tapi aku setia okay. blehh

30. antara semua orang, ramai mak orang ckap perangai aku kebudak-budakan antara semua kawan-kawan aku. heh. oh tidak, aku matang. bila aku gila je jadi *high*

31. dalam seumur hidup aku, aku tak pernah kena chicken pox. suntikan BCG pun aku tak amik.

32. aku pernah dua kali je naik kapal terbang. satu masa pergi johor rumah mak cik aku dulu. heh johor? mak aku tak reti drive ke sana time tu. haha. second masa pergi bandung indonesia. mahu pergi lagiii. shopping shopping :D

33. pemakaian aku teramat sangat selekeh. pakai track bottom dengan baju lusuh pergi tuisyen dengan bag yang aku cakap tu. haa itu aku. haha. tapi pergi luar aku jaga lah jugak penampilan

34. aku tak reti nak bermake-up. kalau setakat pakai bedak tu aku tahu la. aku tak suka muka rasa kena tempek dengan debu. kesian kulit aku tak leh bernafas :(

35. kalau aku drive, aku selalu pegang stering pukul 7 and pukul 2. aku drive suka memecut and suka break lambat. mak aku takut. aku pun takut. heh -____-

36. sangat menepati masa. kalau lambat pun lambat 5 atau 10 minit. aku tak tahan orang lambat. lagi-lagi laki. apa jadah lambat. serious tak tahan. tapi some tu aku bear with it je. kawan atau sayang punya pasal kan. takkan nak marah kawan sendiri -____-''

37. aku sangatlah malas nak add orang. aku add masa first-first je then dah tak add. kalau aku add tu maksudnya aku kenal atau tahu orang tu. kalau approve tu emua orang aku approve. yang kena delete tu sebab kurang ajar dengan aku or aku tak suka. peace.

Monday, September 13, 2010

UPDATE RAYA CINA -.-

kampung saya sangat unik. kamu orang mau tengok? nah

oh model tu asal dia subang jaya. comel kan? HAHA -.-

ni lah maksud aku unik. luar nampak je macam kampung. dalam english style terus. setailo?


hantu pun nak beraya. chet! aku mintak ampun dengan papa. orang mintak duit raya bukan nak kasi. cis :P

mama pun nak rasa muda. tangkap gambar dengan anak-anak dara nyah
see im the only ugly duckling there. hoi senyap! at least aku mengaku okay -.-


family belah mama. tapi ni tak cukup lagi ni


ha? apa? abang saya kelihatan gay? HAHAHAHAHA. okay dah -.-
muka menggerutu nyah. aww aww. jerawat la ngeng!


ni kat rumah mak long. nasi goreng pedas sedap gila! berat dah naik 2 kg yawww. 4 kg more to go. agagagaga :D


petang dah serbu rumah orang. malam serbu rumah sendiri pulak. berbabeku. ayam beku keluar dari peti ais. main bakar-bakar sampai hangus. best!

p/s : dan di sini aku ingin buat sedikit pendedahan. ingat lagi toyol-toyol yang aku pernah cerita dulu? kalau yang tak tahu tekan sini dan sini.



toyol-toyol semua boria. pakai baju merah. yang pakai baju biru tu tak ada kena mengena. tu salah satu child fruit aku.gambar kasi kecik je. toyol tak ada yang spesial. ketua toyol yang perempuan tu. konco toyol yang laki tuh. ramadhan dah habis. lek luuuuu


HAHAHAHAHAHAHA. okay aku tak sejahat itu. nak tengok gambar kasi besar, kasi tekan itu gambar sahaja. keluar terpampang besar-besar

eh eh? nape banyak sangat gambar dia kat blog ni?
' eh suka hati aku lah, blog aku .pfft -.- '

video main mercun nanti aku update kalau dah dapat

camat awie ayew~~ titew mintak maaf kalaw adew buat salah tawww~
maaf zahiw dan batin. huhuw~

mintak penyepakkkkkkkkkk.
ok dah. bermasalah betul aku ni

Tuesday, September 7, 2010

At least aku tak kena gelaran KU-KER . dah lah kurus, kering plak tuh -.-

'eh azlyn, asal kurus sangat dah'

Cuba cakap macam tu depan-depan aku. Memang aku sepak laju lajuuuuuuuuuuuu. It's not like i control the amount of food im taking. Orang makan banyak okay! Apa barang orang bantai maggi dua paket tambah telur setiap kali sahur cakap tak makan. Apa barang orang makan kuey teow , ais kacang, 1/4 nasi paprik kawan, malam tu tibai lyee chee kang lagi, cakap tak makan. Selera aku macam gajah kau kata aku tak makan. Tensionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!


Yo aunty, dah la cakap kurus. Dengan pinggang-pinggang saya sekali kamu pegang. Oh kedaraan ku~ . ' keciknya pinggang! gain some weight! ' . Trimas kerana komen begitu -.- Aunty, jangan risau. Saya takkan berpelukan dengan anda. Lemak-lemak berjuntai lepas raya nanti saya kasi tengok okay? -.-

NANTIKAN AZLYN YANG BERISI INI!

55 KG!
argh rindu muka tak berjerawat :(



GO! GO! GO!

dah lama tak conteng blog ni. idea gila semua dah hilang. haih. satu hari nanti bangkit semula lah. sabar yea :)

im on antibiotic for almost a month already. berat badan patut naik

Tuesday, July 20, 2010

Rupa Sebenar Azlyn





HAMBIK KAU. LAST DAH MACAM SINGA AKU TENGOK.

Ni azlyn 4 tahun yang lepas .Lepas ni azlyn yang lama muncul balik yea :)
bye bye rambut straight. hello rambut curl hidup segan mati tak mau. tu yang aku tension tuh. kembang
PFFT

Saturday, July 3, 2010

UiTM di Hatiku. Pehh

Mesti ramai yang dah muak dengan emo post kan. haha. Lek luuuu.

Semenjak aku masuk UiTM Puncak Alam aku tak pernah cerita pengalaman. Meh aku nak cerita sikit. Mula- mula kau tengok gambar ni

Menggeletar tak menggeletar kepala lutut kau tengok. Itu baru tiga perempat gambar tangga. Belum penuh lagi. TIAP-TIAP hari aku kena panjat tangga ni semata-mata nak pergi tempat kuliah aku. Sehari ada jugak kena panjat 2 kali. Makin menuju puncak, makin steep tangga tu. Tension sungguh.

Lagi tension, dalam kuliah lebih 200 orang tapi kerusi dalam dewan ngam ngam 200. Naharam sungguh! Tangga-tangga tetap menjadi labuhan bontot panas budak-budak. Tangga baru dapat rasa kepanasan bontot aku dua kali sahaja baru. HOHO

Tension lagi. Semua perangai meng-cop kerusi awal - awal. Semua sanggup turun ke lecture hall awal 30 minit untuk dapatkan tempat duduk. Tidur aku pun terpaksa aku korbankan :(

Lagi-lagi tension, makanan sini MAHAL. Ada 2 jenis kafe. Kafe Anggerik dan kafe biasa. Kafe Anggerik ni untuk orang-orang up aku rasa. Aku pernah menjejakkan kaki di sini. Set nasi campur RM 9.90 sekali makan. Macam yang aku cakap, aku jejak kaki je. Lepas nampak harga aku terus blah. Tebal tak tebal muka aku , argh aku tak kisah. Asalkan dapat jimat duit. Harga tu boleh kasi aku makan tengah hari dan malam. Seorang budak ni boleh dikatakan tiap - tiap hari makan kat Kafe Anggerik. Kaya betul. Tapi rasanya dia dah tak ada. Dapat terbang ke Jordan rasanya. Suka aku. HOHO

Dianggap sebagai orang yang asal dari Sarawak sudah menjadi perkara biasa aku duduk sini. HAHA. mekacih ya. Kamek orang Sarawak -.-'' Rasa-rasa aku, kalau aku tukar hometown aku kat facebook , Sarawak, memang semua akan tertipu. zzz. Orang Sabah pula dah 3 kali aku kena. Sabar Azlyn, sabar. haha

Satu perkara yang aku suka akan tempat ni ialah --> ada LIF! hoyah. Bukan apa. Aku suka buat dajjal. Time-time orang nak cepat jugak aku tekan semua tingkat yang ada. Macam blok aku ada 7 tingkat, so..yeah :D Aku duduk tingkat 2. LAGI BEST. Tak payah nak berhenti semua tingkat. Setakat ni 4 orang dah menjadi mangsa. Hanya hiburan aku semata-mata aku di sini. Tak salahkan?

Lif - lif ada jugak main-main dengan budak-budak UiTM . Suka perangkap budak-budak. Suka buat-buat jatuh jugak. Tu yang aku suka tu. Berdebar jantung. Lagi haram bila lampu lif tak ada. Ada lelaki dan perempuan. Terdengar sayu-sayu suara lelaki berkata ' Astaghfirullahalazim, mak aku tak ajar aku benda-benda macam ni weyh ' . Lagi haram -.-

eh kejap, tak nampak logo UiTM kat labcoat

ha, itu dia. dekat dada belah kiri aku. kecik je . LOGO tu.

Sambungan lain kali. Malas -.-

Friday, April 30, 2010

Aku Rindu Sekolah

Setiap kali aku nampak budak sekolah aku akan memperli ' eh eh baju sekolah ' . Tapi bila aku fikir balik, hakikatnya aku rindukan sekolah, sangat. Pahal bunyi emo semacam -.-

Masa aku Tingkatan 1 aku ingat lagi. Perhimpunan sedang dijalankan. Time aku, Tingkatan 1 masih lagi sekolah pagi. Nyanyi lagu Negaraku, lagu Negeri Selangor dan lagu SMK USJ 13 tu memang wajib setiap isnin. Aku kalau beratur selalu nak duduk tempat yang paling hujung sebab cikgu tak nampak. Sedang - sedang semangat semua berdiri tegak tatkala lagu SMK USJ 13 berkumandang tiba - tiba aku terasa sebatan belakang bontot aku. Kemudian orang depan aku pulak kena. Orang sebelah aku pun kena. Toleh - toleh rupanya pengetua sedang merotan. Tak pasal - pasal aku dan kawan kena marah sebab tak nyanyi lagu sekolah. Pagi yang sejuk dan semangat yang berkobar - kobar terhadap sekolah menyebabkan suara tak terkeluar. Habis saja lagu sekolah pengetua mengarah aku dan budak lain jumpa beliau selepas perhimpunan tamat. Aku dah cuak. Aku mana pernah nyanyi lagu sekolah sampai habis time zaman tu. Tune lagu pun aku tak hafal. Macam mana kalau dia suruh aku nyanyi? Hati ku berdebar - debar. ohh~~

Masuk saja dalam bilik beliau, perkara pertama yang aku tenung mesti tahi lalat di hidung beliau. Very irresistable. HAHA. Okay. Kembali pada topik -.- Dengan suara lantang beliau bertanya , ' Kenapa kamu tak nyanyi lagu sekolah tadi?! ' Aku menjerit balik ' Suara itu aurat cikgu! ' . Agak - agak lah aku berani macam tu. Suara tak keluar pun untuk menjawab. Air mata yang keluar ada la. Takut sangat punya pasal. Bongok. Jatuh air muka aku. HAIH. Itu cerita ketika aku Form 1. Pengetua aku ni jenis yang tak boleh cakap sekejap - sekejap. Ucapan sepatah dua kata menjadi berjuta - juta kata. Setiap kali kalau hujan semua murid bersyukur tak payah dengar ucapan 45 minit beliau.

Kisah Tingkatan 2 pun agak lawak. Buku Kawalan kelas bahagian kesalahan ada mencatat. *toot toot toot* menampal tuala wanita jenama kotex di pintu belakang kelas. Memang tak boleh blah. Yang menampalnya seorang lelaki -.- Pada petang tu pula orang ramai kecoh kondom di kaki lima kelas kitaorang. Aku pun tak tahu menatang apa itu. Pada aku benda tu nampak macam plastik lutsinar koyak -.-

Dari Tingkatan 1 sampai lah Tingkatan 3 aku berada dalam kelas yang mejoritinya kaum cina. Bila aku naik Tingkatan 4 aku mula bergaul dengan melayu. Aku rindu kelas Matematik yang diajar oleh Puan Tay . Dia ni cepat sangat stress. Tu yang aku lagi suka menyakat. Kemudia naik Tingkatan 5 Pn Nor Diana pulak yang mengajar Matematik. Lagi aku suka kacau. Cikgu panggil aku nyamuk. Aku panggil cikgu mak nyamuk. Adil lah kan. Ini negara demokrasi. HOHO

Kelas Bio aku lagi klasik. Kelas Bio samalah juga dengan kelas tidur aku. Cikgu ni memang cepat tension. Tak habis - habis cakap nak pencen. Satu hari ni aku bengang dan cakap, sambil sorok bawah meja ' haiya asyik ckp mau retire but then tak retire. retire je laaaaa' . Aku tahu, dia tahu yang aku yang cakap begitu.Tengok sekarang Bio aku dapat B+ untuk SPM . HAHA. Aku tak kisah sangat pun sebab aku mengharapkan D. haih. Semua murid tension dengan dia sebab setiap kali dia marah dia akan tutup lampu projector or whatever you call that thing. Lepas tu dia on balik. Bila marah dia off balik. Lepas off dia marah - marah macam kambing kemudian masuk cerita tentang nenek dia, kadang - kadang mak dia. Kemudian senyum kembali. Cepat sungguh marah dia reda.

Aku rindu kelas agama lagi. Ustazah Halizan sentiasa kena dengan aku. Ustazah marah aku, aku marah balik Ustazah. Ustazah pukul aku, aku pukul balik ustazah .Nampak hubungan silaturahim yang terjalin di sana? Takkan aku duduk diam je -.- Lagi-lagi kalau belajar di surau. Lagi aku suka. Baring terus :D Ustazah tahu aku tak suka memeluk orang. Aku kekok. Tapi hari tu aku lawat sekolah. Senang je aku nak peluk ustazah. Tak rasa kekok. Sedap. Sebab badan ustazah lembik. teehee :P

Majlis restu ilmu Tingkatan 5 diadakan lepas Hari Raya, semua murid sibuk menghulurkan tangan meminta restu. Aku sibuk mengucap selamat hari raya , maaf zahir dan batin. Kali ni aku tak emo macam majlis restu ilmu Tingkatan 3. Aku nangis waktu dulu. Sebab Cikgu Mahani peluk aku. Aku rasa ..entah apa yang aku rasa. Tapi sebab dia terlalu keibuan. Tu yang aku nangis. Ada seorang cikgu yang palingggggg aku benci. Memang ramai yang benci. SEBAB aku pernah gaduh dengan dia. Ada yang panggil dia Patrick-Star, ada juga yang panggil dia Black Charcoal from the bottom of Bikini Bottom. Faham - fahamlah korang kenapa black yea. Aku cadang tak mahu bersalaman dengan dia. Plan aku sebenar ialah hulurkan tangan tetapi tiba - tiba tunduk bawah nak ikat tali kasut, kemudian senyum dan berlalu. Tapi sebab aku ni educated.. HAHA..salam je laaaaaaa.







p/s : bentuk muka ku berubah-ubah. Harap maklum ni gambar tahun - tahun lain -.- FINE LA AKU GEMOK! HAHA . ish. puas hati.



HIDUP SMK USJ 13!
rindu doh :')

Tuesday, April 27, 2010

Movie Review



Looking at this picture makes me smile. Happy gila orang dalam gambar tu. Tak leh blah sial. Ingat aku jealous ke? Pergh! MEMANG PUN -.-

Geram! Geram! GERAM!

Pernah ke Sizuka text Nobita pepagi buta? Ada tak selalu? Kalau tak , mesti ada sebab kan kenapa Sizuka text Nobita pepagi buta. Sebab Sizuka perlukan Nobita sangat-sangat! SANGAT-SANGAT! Malam tu Sizuka tak boleh nak tidur. Tak boleh nak sepak dinding, Sizuka sepak katil kuat-kuat. Sizuka ni pun ganas orangnya. Jangan main-main.

Sizuka ni text Nobita sebab dia nak orang tu cuba tenangkan dia . Sizuka tak kisahlah nak cakap apa asalkan Nobita ada. Nobita cakap nak text jugak but then tak cuba pun untuk sambung conversation. Mana Sizuka tak marah. Time tu Sizuka sedih sangat ..sedih sangat... :'(

Nobita tanya bila nak jumpa. Sizuka semangat je. Gatal jugak Sizuka nih. Nak tahu kenapa Sizuka mengganas hari ni? Sizuka geram. Nobita macam tak tahu je yang Sizuka ni susah keluar. Bukan main payah Sizuka nak minta permission keluar rumah. Mentang anak dara orang kan. Hish. Orang Jepun. Ketat jugak undang-undang keluarga.

Sizuka cuma nak luahkan - Nobita, akira,toshiba,toyota,hyudai... haa amik kau. jenama jepun keluar habis. Okay. Kembali serius. Nobita, Sizuka ni jenis yang tak kisah kalau pentingkan kawan. Tapi cuma satu hari pun takkan awak tak boleh nak luangkan masa dengan dia. Itu pun tak sampai satu hari. Cuma 3 jam. Dia tak kisah. Tak pergi mana-mana pun asalkan dapat duduk bersebelahan pun dah cukup walaupun tak cakap apa-apa. Dengan adanya awak kat sebelah Sizuka tu, dia dah cukup happy, asalkan awak ada sebelah dia; dapat feel haba badan. cukup bahagia :)

Hari ni Sizuka call and text awak. Dua-dua pun tak terjawab. Patutnya Nobita keluar dating dengan Sizuka hari ni. Tapi rasanya Nobita tidur. Tidur mati. Tak boleh ke Nobita ni tidur awal. Awal satu malam so that ada tenaga nak jumpa Sizuka. Muka bertenaga. Semangat bertenaga. Macam dalam iklan Coca Cola brrrrrrrr tu. Just one night. Can't you do that for Sizuka?

Bukannya dapat jumpa selalu. Takkan alarm clock pun wont work. If you're eager to see Sizuka mesti dapat bangun. Everytime Sizuka nak jumpa awak mesti dia kena tunggu. Dia tak kisah semua tu. Dia sanggup tunggu lama mana pun. Panas tak panas. Sejuk tak sejuk. But today benar-benar buat Sizuka kecewa. Tunggu lama tapi cuma satu perkataan yang dilihat dlm inbox message phone. The word 'sorry' .

''Why there are police and Laws if Sorry is enough for everything''

Ni ayat yang Yoon Ji Ho cakap kat Geum Jan Di dalam drama Boys Over Flower. Sekarang Sizuka nak sampaikan ayat tu pada Nobita. Cheh sempat lagi.


I know tak ada orang yang perfect dalam dunia ni. I know lately I ada banyak marah you. Wanna know why? cause when you want me ,you come down and find me. when you dont need me you just ditch me off like that. Your friends are more important. yeah. That's what you make me feel right now. Kata - kata manis dah cannot go lah. Now air mata dah susah sangat nak jatuh. Hati dah keras. Stok air mata dah habis. But setiap hari without fail, when i close my eyes to sleep, air mata jatuh dari pipi membasahi pipi dan kemudiannya ke bantal. HUHU. okay cam bangang. But it's the truth. Yea say whatever. Mengada- ada. That is me. That's who I am. I'm a cry baby. so what? Masa baby I digelar Radio Kajang because melalak je manjang kerja I. But who cares. It's makes me feel better sometimes. But I do wanna change. Takkan setiap kali nak kena makan hati.

Today my cousin said to me, in a relationship, BOTH parties have to work together for a happy ending relationship. No matter how hard one tries but kalau hanya seorang yang berusaha kuat , harapan tinggal harapan. Im not saying that you're not working on this relationship but I'm expecting you to work harder. Yes I'm selfish. Im sorry. Masing-masing ada kelemahan. Let's work together shall we? Awak sudi tak? :)

p/s : i just want to feel loved and appreciated wanting a little bit of your time for me. boleh tak? is that too much for you to give. Kalau berat sangat, saya undurkan diri. Minta maaf.



INGAT AKU APA NAK KASI MOVIE REVIEW. GOOGLE SENDIRI LA. HAHAHA



Thursday, March 18, 2010

Monyet Indonesia Ada TASTE

.
.
.
.
.
.
.
.





p/s : kepada siapa yang nak poskad untuk menyambut merry christmas boleh la print gambar paling atas. style~

erkk..syurga di bawah tapak kaki ibu.zzzz

hahahaha! masing-masing muka lawak :D

Saturday, March 6, 2010

Cara Efektif Untuk Menenangkan Fikiran. Terbukti BERKESAN!

Tataplah muka ini

Gerenti! Ketika makan, sangat kenyang menyebabkan anda perlu mengeluarkan duit yang banyak kerana perlu menstokkan makanan di rumah. Apabila duit makin berkurangan, mulalah anda tidak tenang. Apabila keadaan sebegitu muncul, bukalah blog ini .

Apabila anda tatap muka ini gerenti mandi terlebih basah. Bil air pun makin meningkat. Kepala menjadi gila. Duit makin kurang. Fikiran tidak tenang. Kembalilah ke blog ini untuk menenangkan fikiran.

Apabila anda tatap muka ini, muka nak sembelit pun ada. Mana lah tahu aku dapat memberikan feel kepada anda-anda di luar sana yang mengalami kesukaran di dalam bilik air. Usus besar kosong, hati pun gembira, fikiran pun tenang tidak perlu memikirkan adakah angin taufan yang ingin aku keluarkan ini wangi semerbak setelah sekian lama menyimpan cenderamata berbagai-bagai bentuk di dalam usus. Ucapkanlah terima kasih kepada blog ini.

Apabila anda tatap muka ini.. okay dah dah. Nanti ada yang nak masuk meminang pula :D

Sebelum semua menyumpah seranah aku, baik aku tamatkan entri ni. I come in peace (^^)v
p/s : yang dah menyumpah itu aku maafkan. maklumlah aku ni jenis yang pemaaf kan.tidak dengki :P *lari*


--> Nenek saudara yang aku selalu cerita dalam blog ini telah menghembuskan nafas terakhir pada 3 Mac 2010 jam 8.15 malam. Arwah selamat dikebumikan pada keesokan hari. Moga roh arwah ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Termasuk juga arwah ayah nena gabbana. Bersama kita sedekahkan al-fatihah..

Nak jugak bercerita tentang anak saudara perempuan aku ni. Seperti biasa, budak kecil suka bermain. Dia mengajak aku main kebumi-kebumi. Rasa nak sepak ada. Rasa nak join pun ada -.-'

Comel kan anak saudara aku? Nama dia Irsalina. Aku tanya mak dia, macam mana nak dapat anak comel macam ni? Maknya menjawab nanti bila dah kahwin tau ye sambil tersenggih-senggih -.-' Okay..aku faham. Soalan yang sangat bodoh aku tanya.zzz

Monday, March 1, 2010

Cousin Aku Brutal

Tiga hari yang lepas, cousin aku, Bija (Rizal) telah selamat diijabkabulkan dengan Kak Ida (Zafidah). Aku memandang tinggi terhadap Kak Ida. Dia cakap aku kelihatan comel memakai selendang. Aku suka akan kejujuran beliau . Satu hari ingin aku bersikap jujur sepeti beliau. Kalau aku cakap hodoh tu hodoh ah maksudnya. HOHO





Ni antara gambar-gambar perkahwinan cousin aku. Lawa kan. Cousin aku merupakan salah satu crew group ni tapi time perkahwinan dia takkan la dia nak snap gambar kan -.-

Siapa-siapa yang nak photographer untuk majlis tertentu boleh pergi usha blog diaorang . onetwojuiceonline.blogspot.com. Apa-apa calling-calling la :)

Tatkala habis majlis persandingan pada hari Sabtu. Keluarga Ayah Di balik dahulu. Anak yang paling kecil. Ihsan ditinggalkan belakang kerana ingin bermain bersama cousin yang lain. Sasha pula spesies miang aku rasa. Sasha ni cousin aku juga. Masing-masing masih kecil tapi yang perempuan ni agak ganas.

Mari aku perkenalkan


Sasha


Ihsan

Cousin ku Sasha sempat berdialog dengan abahnya

Sasha : Abah. Ihsan has not gone back yet. So tonight i want to sleep with Ihsam (ye dia panggil Ihsam. Nenek aku pulak panggil Hisyam. Aku pun tak tahu kenapa -.-')
Abah : Hey you cannot cannot sleep with Ihsan. You are not married. You must carry marriage first.
Ayah Man : Ho siak kena tangkap basah weyh male nih (slang klate)
Abah : Ho ganas weyh anak tino aku! BRUTAL!

pelik-pelik sungguh pakcik-pakcik aku nih. Bab-bab buat lawak bodoh memang diaorang lah yang pertama -.-'

Budak Sasha ni speaking sikit. Cinoi campur punya darah. Ye mak cik aku mualaf :)

Ok lah. Dalam keadaan bad mood aku malas nak berlawak. Sorry lah entry ali ni sangat lame (omputeh)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...