azlyn kata

.

Friday, October 8, 2010

sedikit (banyak) fakta tentang aku

1. bosan

2. aku tak suka mc donald. kalau nak belanja aku makan, belanja aku kfc. tak pun pizza hut. nandos aku terima. yang lagi mahal lagi lah perut aku terima. teehee

3. aku paling benci nasi ayam. kalau aku cakap setail kelantan ' nasi ayam tak dapat memberahikan aku' . memang lucah habis. erkk -__-''

4. aku sangat suka sushi. tapi bila dapat tahu sushi tu tak halal, aku dah stop makan. buat sendiri la alamatnya sushi. tapi malas. haish. eh pahal semua pasal makanan ni. dah dah.

5. ubat? mmg paling aku anti. kalau aku makan ubat memang kau takkan nampak aku berhenti peluh. lagi-lagi ubat selesema pagi. nama dia clarinaz. kalau aku pakai kain, memang boleh nampak basah. astaghfirullahalazim. sial, bukan kencing.

6. aku sangat suka menangis. kalau orang care sikit pun, contoh. aku tengah demam. orang tanya aku macam mana or letak tangan atas dahi aku je mata aku dah mula berair. lagi-lagi tengok drama korea yang sedih and romantik, memang meleleh habis la. untuk pengetahuan semua, hati aku ni lembut sebenarnya. ehem. HAHAHAHA. dah. cukup -,,-

7. bila aku demam, apa jadah tu tuala basah-basah letak atas dahi tu. haa tu. aku paling tak suka. tapi aku suka kalau tuala basah tu letak atas kepala rambut. kepala rambut?? heh -,,-

8. sepanjang umur aku, first relationship aku masa aku umur 17. sedih kan? haha. tak pe. at least aku serious time tu. tahan untuk setahun 2 bulan. ececece. bangga. haha :)

9. masa aku kecik, aku pernah patah dua-dua belah tangan. tu sebab tangan aku mcm cacat kalau aku straightkan

10. jantina aku perempuan :0

11. aku tidur kadang mata tak tutup habis. tu masa aku kecik

12. berat yang paling berat aku pernah cecah is 63 kg. HAHA. boleh cayaaaa punya

13. aku paling benci cross jalan. bukan apa. aku tak berapa reti. kalau kau nampak perempuan yang cross jalan lari sambil jerit 'TAK NAK! TAK NAK!' sambil buat muka nak menangis, haa tu aku. Ya Allah, malunya membuat pengakuan -___-

14. aku jalan tak tengok orang. aku pandang lantai. lagi-lagi kalau jumpa lelaki. lagi-lagi yang datang sekumpulan. ikut mood aku la. kalau aku malu memang pandang lantai. kalau aku bad mood memang muka ketat habis aku tunjuk.

15. tahap kesabaran aku sangat tinggi. laptop lama memerlukan 15 minit untuk start. 10 minit untuk tunggu boleh tekan benda-benda lain. dalam keadaan di mana laptop itu sudah semestinya hancur di bawah jagaan orang lain, aku ni amat penyayang. haha . sudah berakhir kisah cinta aku dengan laptop lama. now laptop baru. tak sampai 2 minit dah boleh guna. hee. bayangkan betapa sabarnya aku

16. memori aku teruk. lagi-lagi dalam bab-bab menghafal. kalau nama orang lagi lah lemah. nak ingat jalan? tu lagi lah harapan. tu sebab aku selalu sesat. haish. sangatlah blurrrrr

17. aku trauma dengan ular. tima aku form 2 hampir kena patuk dengan ular senduk. tu pun nasib baik ada kaca sliding door. kalau tak memang dah kena patuk kat muka. oh my precious face. pehh -____- . dalam hidup aku dah dua kali aku berdepan ngan makhluk badan sejuk nih.

18. kucing yang paling aku sayang dulu mati kena langgar. tapi aku tak menangis. lagi gelak cerita ada. mata dia terkeluar dari soket. mungkin dia tahan sakit sangat sampai terberak-berak. mungkin itu cara aku menghadapi situasi masa tu. haish..lepas tu kena marah dengan mama cakap aku kejam tak sedih. haish..

19. bila aku darjah berapa, tapi masih lagi kecik, aku pernah patahkan satu key piano. mungin sebab terlalu marah. orang yang membaiki terkejut bila dapat tahu aku yang patahkan sebab bukan senang nak patahkan. dengan tengok saiz badan aku masa aku kecik, memang mustahil. welll, bila dah marah , macam-macam boleh jadi kan.

20. walaupun aku mula belajar piano masa umur aku 4 tahun, tapi aku tak ada bakat semula jadi. aku dah habis belajar dah cuma aku tak amik teacher's grade dan tak sambung diploma untuk ABRSM. abang aku amik separuh jalan. tapi dia sangat berbakat. dari keck lagi aku jealous dengan dia. listening skills dia sangat hebat. dia tak perlukan notes untuk main lagu. aku perlu. yang lagi aku tak puas hati dia cuma belajar separuh jalan. aku belajar sampai habis. tapi dia lagi terror. well.. lagi tak puas hati, dia reti main guitar, bass, piano, drum. pfft. dunia ni tak adil kan? haha

21. ni rahsia yang aku simpan dah lama. aku pernah vakum sekor hamster ni dulu. dia mati. gosh. bukan sengaja okay! it was an accident! sebab aku malas nak keluarkan tapak dia so aku vakum je sawdust. siapa suruh menatang tu gatal sangat gerak , kan dah kena vakum :/ darah keluar ikut mulut. saya tidak bersalah. waaa. hey! at least aku gali lubang tanam dia okay. dalam pulak tu, tak nak kasi kucing makan. sorry. zzz

22. aku sangat lah kedekut nak keluarkan duit sendiri. lagi-lagi time ekonomi. nasi pun control gila. sebab makanan kat puncak alam mahal gila . beg yang aku bawak pergi training pun ramai dah tegur ' azlyn, lawanya beg' . hahaha aku rilek je. biar lah lusuh macam mana pun. asal boleh guna lagi. ingat lagi tu hadiah hari jadi aku time aku darjah 4. mama yang kasi. ye. beg biru yang tak nampak macam beg tu ha. tapi kalau bab-bab benda yang memang aku nak memang aku belanja habis. and kalau belanja kat orang pun aku senang keluar duit. contoh, hadiah je la kan. haha

23. aku suka orang wish aku good morning and good night. makes me feel so spesial . heh

24. aku kalau makan maggi sekali 2 paket. tambah telur yea. kalau makan perisa kari, tambah cili api 5. teehee

25. aku suka termenung. ngeh. it's either aku termenung kosong or termenung fikirkan benda. but kebanyakannya termenung kosong ah. hee . suka buat orang suspen.

26. baju masa aku darjah 5 yang aku tak muat dulu sekarang dah longgar :0 fakta ni baru tahu tadi -,-''

27. aku tak suka tengok orang-orang sekarang panggil orang kesayangan diaorang. baby. dear. honey. eeeeeeeee. baik babi terus kan. pada aku SAYANG jugak sedap :)

28. walaupun aku black belt dalam taekwondo. tapi kalau orang nak pukul aku menjerit lari dulu. hee :p maklumlah aku in lembut orangnya. blehhh

29. aku cepat sayang orang. tapi aku setia okay. blehh

30. antara semua orang, ramai mak orang ckap perangai aku kebudak-budakan antara semua kawan-kawan aku. heh. oh tidak, aku matang. bila aku gila je jadi *high*

31. dalam seumur hidup aku, aku tak pernah kena chicken pox. suntikan BCG pun aku tak amik.

32. aku pernah dua kali je naik kapal terbang. satu masa pergi johor rumah mak cik aku dulu. heh johor? mak aku tak reti drive ke sana time tu. haha. second masa pergi bandung indonesia. mahu pergi lagiii. shopping shopping :D

33. pemakaian aku teramat sangat selekeh. pakai track bottom dengan baju lusuh pergi tuisyen dengan bag yang aku cakap tu. haa itu aku. haha. tapi pergi luar aku jaga lah jugak penampilan

34. aku tak reti nak bermake-up. kalau setakat pakai bedak tu aku tahu la. aku tak suka muka rasa kena tempek dengan debu. kesian kulit aku tak leh bernafas :(

35. kalau aku drive, aku selalu pegang stering pukul 7 and pukul 2. aku drive suka memecut and suka break lambat. mak aku takut. aku pun takut. heh -____-

36. sangat menepati masa. kalau lambat pun lambat 5 atau 10 minit. aku tak tahan orang lambat. lagi-lagi laki. apa jadah lambat. serious tak tahan. tapi some tu aku bear with it je. kawan atau sayang punya pasal kan. takkan nak marah kawan sendiri -____-''

37. aku sangatlah malas nak add orang. aku add masa first-first je then dah tak add. kalau aku add tu maksudnya aku kenal atau tahu orang tu. kalau approve tu emua orang aku approve. yang kena delete tu sebab kurang ajar dengan aku or aku tak suka. peace.

12 comments:

Aqilah Zainal :) said...

post yg klaka habess , hahaha :)

zahirlunatik said...

ooooiiii!!! penat la setan nak baca!hahahhaha

NUR AZLYN said...

hahahaha.aku tak suruh kau baca sampai habis dol

farhana said...

vaccum hamster.. ganas gila:D ahahahah

NUR AZLYN said...

yeah haha.begitulah alkisahnya kehidupan hamster kte :D

Muhammad Hasif Shah said...

HAHAHA style2 :D haha laaa budak taekwondo ke? haha cter best.tergelak2 bace :D hee lagu tu sedap kowt..

NUR AZLYN said...

haha. mengapakah? mau sparing? mari mari. hahaha :D

kot je la kot kan. hahaha

Muhammad Hasif Shah said...

haha jom la :D i second dan :D u msti lg hebat kn? :D

NUR AZLYN said...

haha.tamauuuu.my precious body~ hahaha.u lg hebat meh.wah wah.i 1st dan je.now train org je.tak sambung blk T_T

seperti yg dinyatakan.saya ni lembut orangnya~ wakakaka :DD

Muhammad Hasif Shah said...

haha waa train org?pewitt lg hebat :D haha i dh mls nk smbg2 lg.haha penat kowt bantai org haha

yelah,awak mmg lembut pown :D haha

NUR AZLYN said...

well, stakat white belt.sume bole ajar.gahahaha :D

aww saya lembut.aww aww.hahaha :DD
-___-"

amir ashraf said...

hahaha,best jgk cter tntng ko,lg stu,best lagu yg ko men tue...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...