azlyn kata

.

Saturday, July 3, 2010

UiTM di Hatiku. Pehh

Mesti ramai yang dah muak dengan emo post kan. haha. Lek luuuu.

Semenjak aku masuk UiTM Puncak Alam aku tak pernah cerita pengalaman. Meh aku nak cerita sikit. Mula- mula kau tengok gambar ni

Menggeletar tak menggeletar kepala lutut kau tengok. Itu baru tiga perempat gambar tangga. Belum penuh lagi. TIAP-TIAP hari aku kena panjat tangga ni semata-mata nak pergi tempat kuliah aku. Sehari ada jugak kena panjat 2 kali. Makin menuju puncak, makin steep tangga tu. Tension sungguh.

Lagi tension, dalam kuliah lebih 200 orang tapi kerusi dalam dewan ngam ngam 200. Naharam sungguh! Tangga-tangga tetap menjadi labuhan bontot panas budak-budak. Tangga baru dapat rasa kepanasan bontot aku dua kali sahaja baru. HOHO

Tension lagi. Semua perangai meng-cop kerusi awal - awal. Semua sanggup turun ke lecture hall awal 30 minit untuk dapatkan tempat duduk. Tidur aku pun terpaksa aku korbankan :(

Lagi-lagi tension, makanan sini MAHAL. Ada 2 jenis kafe. Kafe Anggerik dan kafe biasa. Kafe Anggerik ni untuk orang-orang up aku rasa. Aku pernah menjejakkan kaki di sini. Set nasi campur RM 9.90 sekali makan. Macam yang aku cakap, aku jejak kaki je. Lepas nampak harga aku terus blah. Tebal tak tebal muka aku , argh aku tak kisah. Asalkan dapat jimat duit. Harga tu boleh kasi aku makan tengah hari dan malam. Seorang budak ni boleh dikatakan tiap - tiap hari makan kat Kafe Anggerik. Kaya betul. Tapi rasanya dia dah tak ada. Dapat terbang ke Jordan rasanya. Suka aku. HOHO

Dianggap sebagai orang yang asal dari Sarawak sudah menjadi perkara biasa aku duduk sini. HAHA. mekacih ya. Kamek orang Sarawak -.-'' Rasa-rasa aku, kalau aku tukar hometown aku kat facebook , Sarawak, memang semua akan tertipu. zzz. Orang Sabah pula dah 3 kali aku kena. Sabar Azlyn, sabar. haha

Satu perkara yang aku suka akan tempat ni ialah --> ada LIF! hoyah. Bukan apa. Aku suka buat dajjal. Time-time orang nak cepat jugak aku tekan semua tingkat yang ada. Macam blok aku ada 7 tingkat, so..yeah :D Aku duduk tingkat 2. LAGI BEST. Tak payah nak berhenti semua tingkat. Setakat ni 4 orang dah menjadi mangsa. Hanya hiburan aku semata-mata aku di sini. Tak salahkan?

Lif - lif ada jugak main-main dengan budak-budak UiTM . Suka perangkap budak-budak. Suka buat-buat jatuh jugak. Tu yang aku suka tu. Berdebar jantung. Lagi haram bila lampu lif tak ada. Ada lelaki dan perempuan. Terdengar sayu-sayu suara lelaki berkata ' Astaghfirullahalazim, mak aku tak ajar aku benda-benda macam ni weyh ' . Lagi haram -.-

eh kejap, tak nampak logo UiTM kat labcoat

ha, itu dia. dekat dada belah kiri aku. kecik je . LOGO tu.

Sambungan lain kali. Malas -.-

7 comments:

Aqilah HAYLEY , said...

gahahahahaha . klakar akak punya post . qilah gelak sorang2 baca ini . HAHAHAHA :DDD

ELYN said...

hahahahaha ^^v

zahirlunatik said...

mana budak tu?

ELYN said...

budak tu lah budak kaya tuh

Razman said...

takkan puncak alam yang baru pun lif prob? klu kat menara saas, ko msuk lif mcm msuk umah hantu. tp best, sbb ble lmbt sejam g kelas, ko leh dgn muka yakin jwb kat lec,

"lif rosak tadi puan, itulah pengalaman paling maenakutkan dalam hidup saya."

wlpn ko gne hmpir setiap hari alsn sme, ianya kelihatan lgik. mmg slalu rosak pn lif tu.

ELYN said...

rumah hantu? boleh buat part time
perangkap dlm lif untuk sejam? pehh. memang best. haha

FEEFA said...

haha semangat uitm . aku pun nak buat jugak lah . hahah ,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...