azlyn kata

.

Tuesday, April 27, 2010

Movie Review



Looking at this picture makes me smile. Happy gila orang dalam gambar tu. Tak leh blah sial. Ingat aku jealous ke? Pergh! MEMANG PUN -.-

Geram! Geram! GERAM!

Pernah ke Sizuka text Nobita pepagi buta? Ada tak selalu? Kalau tak , mesti ada sebab kan kenapa Sizuka text Nobita pepagi buta. Sebab Sizuka perlukan Nobita sangat-sangat! SANGAT-SANGAT! Malam tu Sizuka tak boleh nak tidur. Tak boleh nak sepak dinding, Sizuka sepak katil kuat-kuat. Sizuka ni pun ganas orangnya. Jangan main-main.

Sizuka ni text Nobita sebab dia nak orang tu cuba tenangkan dia . Sizuka tak kisahlah nak cakap apa asalkan Nobita ada. Nobita cakap nak text jugak but then tak cuba pun untuk sambung conversation. Mana Sizuka tak marah. Time tu Sizuka sedih sangat ..sedih sangat... :'(

Nobita tanya bila nak jumpa. Sizuka semangat je. Gatal jugak Sizuka nih. Nak tahu kenapa Sizuka mengganas hari ni? Sizuka geram. Nobita macam tak tahu je yang Sizuka ni susah keluar. Bukan main payah Sizuka nak minta permission keluar rumah. Mentang anak dara orang kan. Hish. Orang Jepun. Ketat jugak undang-undang keluarga.

Sizuka cuma nak luahkan - Nobita, akira,toshiba,toyota,hyudai... haa amik kau. jenama jepun keluar habis. Okay. Kembali serius. Nobita, Sizuka ni jenis yang tak kisah kalau pentingkan kawan. Tapi cuma satu hari pun takkan awak tak boleh nak luangkan masa dengan dia. Itu pun tak sampai satu hari. Cuma 3 jam. Dia tak kisah. Tak pergi mana-mana pun asalkan dapat duduk bersebelahan pun dah cukup walaupun tak cakap apa-apa. Dengan adanya awak kat sebelah Sizuka tu, dia dah cukup happy, asalkan awak ada sebelah dia; dapat feel haba badan. cukup bahagia :)

Hari ni Sizuka call and text awak. Dua-dua pun tak terjawab. Patutnya Nobita keluar dating dengan Sizuka hari ni. Tapi rasanya Nobita tidur. Tidur mati. Tak boleh ke Nobita ni tidur awal. Awal satu malam so that ada tenaga nak jumpa Sizuka. Muka bertenaga. Semangat bertenaga. Macam dalam iklan Coca Cola brrrrrrrr tu. Just one night. Can't you do that for Sizuka?

Bukannya dapat jumpa selalu. Takkan alarm clock pun wont work. If you're eager to see Sizuka mesti dapat bangun. Everytime Sizuka nak jumpa awak mesti dia kena tunggu. Dia tak kisah semua tu. Dia sanggup tunggu lama mana pun. Panas tak panas. Sejuk tak sejuk. But today benar-benar buat Sizuka kecewa. Tunggu lama tapi cuma satu perkataan yang dilihat dlm inbox message phone. The word 'sorry' .

''Why there are police and Laws if Sorry is enough for everything''

Ni ayat yang Yoon Ji Ho cakap kat Geum Jan Di dalam drama Boys Over Flower. Sekarang Sizuka nak sampaikan ayat tu pada Nobita. Cheh sempat lagi.


I know tak ada orang yang perfect dalam dunia ni. I know lately I ada banyak marah you. Wanna know why? cause when you want me ,you come down and find me. when you dont need me you just ditch me off like that. Your friends are more important. yeah. That's what you make me feel right now. Kata - kata manis dah cannot go lah. Now air mata dah susah sangat nak jatuh. Hati dah keras. Stok air mata dah habis. But setiap hari without fail, when i close my eyes to sleep, air mata jatuh dari pipi membasahi pipi dan kemudiannya ke bantal. HUHU. okay cam bangang. But it's the truth. Yea say whatever. Mengada- ada. That is me. That's who I am. I'm a cry baby. so what? Masa baby I digelar Radio Kajang because melalak je manjang kerja I. But who cares. It's makes me feel better sometimes. But I do wanna change. Takkan setiap kali nak kena makan hati.

Today my cousin said to me, in a relationship, BOTH parties have to work together for a happy ending relationship. No matter how hard one tries but kalau hanya seorang yang berusaha kuat , harapan tinggal harapan. Im not saying that you're not working on this relationship but I'm expecting you to work harder. Yes I'm selfish. Im sorry. Masing-masing ada kelemahan. Let's work together shall we? Awak sudi tak? :)

p/s : i just want to feel loved and appreciated wanting a little bit of your time for me. boleh tak? is that too much for you to give. Kalau berat sangat, saya undurkan diri. Minta maaf.



INGAT AKU APA NAK KASI MOVIE REVIEW. GOOGLE SENDIRI LA. HAHAHA



11 comments:

farhana said...

awww...awak.. sian sizuka:'( keluar je la date ngan Giant:) hope u okay...

ELYN said...

tu la. kesian sizuka :'( haih. baik Mydin kan. yea im okay .thanks :)

Rex said...

hehe,comel.

chill okayy,everything happen.u hv life to enjoy.but for now,be strong for anything too.
gua caya elyn and him will be okayyy,hehe.

ELYN said...

trying :) thanks yea

farhana said...

giant besar.. boleh rasa body heat dia.. wohooo.. haha:D *winkwink

ELYN said...

lain macam je bunyi. hahahaha

farhana said...

HOHOHO.. naughty ye awak ni!!! bgtau dr. rogayah

ELYN said...

dr rogayah. farhana ni buat anak awak fikir kotor. teehee :P

farhana said...

mane de:) saya tak bersalah.. weeee~

ELYN said...

dr rogayah ckp : farhana! awk ni! kalau nk ajar azlyn, ajar dgn lebih mendalam. saya tahu anda amat berpengalaman. haha :D

farhana said...

wohoho.. mana tau ni? haha.. joke2;P saya x de pengalaman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...