azlyn kata

.

Monday, December 14, 2009

Akhirnya!

Yeah itu dia. Akhirnya bilik aku telah ku kemaskan. Mak aku cakap setiap kali masuk bilik aku beliau berasa diri beliau sedang masuk dalam sebuah kapal pecah. Hari yang seterusnya pulak beliau kata beliau telah memasuki sarang tikus. (dalam fikiran aku..rambut Fitri??) HAHAHAHA maafkan aku di sana.. -.-'

Okay. Aku tipu. Maafkan aku. Sebenarnya bilik tak kemas sepenuhnya lagi. Haih -__- . Dalam proses mengemas bilik, aku bersin banyak kali. Dapatkah anda bayangkan betapa kotornya bilik aku? Hadoi. Mari aku ceritakan proses mengemas bilik bersama Nur Azlyn.

Seperti biasa sebagai budak yang sungguh bertanggungjawab dan berdedikasi kepada sekolah sudah semestinya mendapat banyak trofi daripada sekolah hasil daripada mengharumkan nama sekolah ku. Seperti Sekolah Kebangsaan Seri Selangor dan juga Sekolah Menengah Kebangsaan USJ 13. Yeah itu dia. Kepala otak aku. Banyak pebendanya, cuma ada 6 .. -__- . Aku suka sangat bab-bab trofi ni. Aku lebih berminat dengan trofi berbentuk cawan. Aku suka menyimpan sampah. Nampak kaitannya di sana? Apabila ku lihat pen-pen tersusun dalam trofi aku, aku gembira. Tak adalah mak aku nak bising 'ELYN!!!!! Mama tak nak tengok benda-benda ni bersepah atas meja. KEMASKAN SEKARANGGGGGG!!' . Mana aku tak happy..

Dalam dalam mengemas bilik ni pun aku menjadi kaya. Banyak duit syiling yang aku jumpa. Kebanyakannya sposen. Okay lah. Semuanya duit sposen sebenarnya -.- Aku dapat kumpul RM 2.30 . Fyuh AKU KAYA! AKU KAYA! Eyy esekiuseme kat skola aku boleh beli mi rojak semangkuk RM 2 kau tahu.Dah lama aku tak makan. Gara-gara ingin menjimat duit punya pasal. Tapi sumpah sedap gila makanan kantin sana! Mi rojak dengan kwey tiow tom yam dia je lah. Nasi lemak tak main ah. Tu makanan orang high. High in value of alat penimbang. Menggemukkan lah. Eceh. Aku suka makan nasi lemak xD tapi sudah semestinya bukan kantin sekolah aku punya. TAK SEDAP!

Baiklah semalam aku pergi training Taekwondo untuk latihan menjadi jurulatih. Sungguh seronok. Mula - mula dewan kelihatan kosong. Tidak lama kemudian orang mula masuk. Cina. Cina. Cina. Cina. Melayu. Kel. Kel. Kel. Kel. Kel. Kel. Kel. Kel. Kel. Kel. Kel. Kel. Kel. Ya fahamkah anda. Semakin ramai yang masuk dewan kelihatan makin gelap dan gelap dan gelap. Heh bukan pasal tuh. Pasal semuanya tali pinggang hitam. Hehe

Pergi sana memang tulang rasa nak patah. Setiap kali, aku dan kawan aku juga Master nak tegur. Mentang-mentang kami duduk depan. Memang cipan betul lah. -__-

Tapi seriously mamat ni best gila bila mengajar. 8 jam training memang penat tapi berbaloi. Aku secara sahnya menjadi assistant coach. wohooooo!! Sir memberi kepercayaan kepada aku dan kawanku untuk mengajar budak white belt tahun depan. Berdebar seyh. Tapi tak sabar untuk mengajar. Kawanku Syazana kata aku tidak ada kesabaran untuk mengajar. Kenyataan itu lebih menimbulkan semangatku untuk mengajar kerana aku tidak sabar untuk memikirkan denda yang ingin diberi . MUAHAHAHAHA.

p/s : kalau aku lari dari rumah apa jadi? aku tanya je tak semestinya buat kan. heh

orang yang dah lama tak jumpa aku cakap aku makin kurus. Tapi alat penimbang menunjukkan kenaikan. Apo nih -.-' . Jgn suruh aku naikkan berat sudah.

Kalau aku teruskan adakah ianya terlalu kejam untuk orang lain menerimanya? *kepelikan*

aku nak kentut -.-' .Bye

10 comments:

PIQy stylo said...

kel,kel,kel,kel masuk dalam dewan jadi gelap..pergh nasib baek piqy bangla yg putih sedikit..haha

FEEFA said...

haha , lyn mmg pengotor . kentut pun nk cakap gak , berak tak nak ckp ? haha .

ELYN said...

piqy : hahaha piqy memang. kena clorox skit tetapi ttp meninggalkan jejak.hoho

feefa : baru kenal ka ngan kawan mu ini? wakaka xD

Nena Gabbana said...

lyn kentut bau kacang NIPS . hahahaha . nk lari mane ? meh lari umah kte . hoho .

FEEFA said...

lame dah kenal . tak sangke makin kotor . hahaha . nak suro fitri bace , lyn memuji rambut dia . hahaha .

ssmr92 said...

hmmm... dah kurang tensi la ni? boleh gelak2 dah... iye pun nak denda, jgnla teruk sangat. kte taknk awak masuk ER sbb tersedak/tercekik tulang. faham? bagusss.... ok, sms cepat nak ikut tak esk... tata titi tutu :D

zahirlunatik said...

wei!!
aku terer maen game boxing kat konsol wii..
jom lawan
(x pasal2)

ELYN said...

nena : kamu salah..bau telur busuk..woah!! haha tah pape -.-'

feefa : bagus2! suro dia baca xD

syazana : masih belum. haha agak2 ar

zahirlunatik : mai sini. haiyakk! dush dush

sniffa93_aznil4eva said...

haha manyak sengal maa.

aiyak sama lah kita..bilik nak selerak je. haish xbetamadun betul.

oh anda menjadi cikgu taekwando kah?
takot takot-_- boleh caya ke lau sis yg ajar ni? haha

takot patah tulang org..abes kne belasah

ELYN said...

ifa: haha..tak sangka ifa ni boleh tahan juga pengotornya =P

woo opkoz! ;D berterbangan anda ke sana sini

tulang org tak patah..kepala je tercabut..HAHAHAHA -.-'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...