azlyn kata

.

Monday, February 22, 2010

Mak Aku Tamak

Tidak aku sangka permintaan mak aku untuk membuat ujian darah membuat ibuku kelihatan seperti vampire. Dia ambil darah sampai 3 tube sekali (!)

Pada mulanya aku tak takut langsung. Rileks sahaja apabila mak aku mula tulis nama dekat tube. Saat yang paling membuat aku teruja ialah apabila mak aku dengan happy cakap

' Mama bawak jarum yang paling BESAR tau '

Muka aku tersenggih-senggih kegembiraan 0_____0 . Terus aku tak duduk diam. Mak aku cakap.

'ELYN! DUDUK DIAM! nak kena cucuk pun takut. apalah '

Huish mak aku nih. Cakap senang. Mama cucuk orang mana tahu sakit dia. sheesh -.-

Mak aku tension. Dia kata kalau semua pesakit macam aku maunya mintak penyepak. Asyik nak tangkap gambar je kerja. HAHA. Nak show off babe aku berani amik darah. kekekeke!

Dalam proses mengambil darah mak aku suruh genggam tangan. Aku genggam gila-gila sampai lah darah tak keluar. Mak aku suruh lepaskan genggaman.

Aku : HUH? mama cakap jangan gerak nanti jarum bergerak :O
Mama : Lepaskan genggam
Aku : Hah betul ni ma lepas genggam?
Mama : Ya lepas. Hish budak nih
Aku : Lepas genggam ?
Mama : YA! cepatlah!

HAHAHA tension tak tension mak aku ambil darah aku. zzzzz -.-


Kau nampak apa yang aku nampak?


YA ! Itu dia. Faeces. Nasib baik mak aku tak ambil contoh yang itu. zzzz

p/s : Blood test aku okay. Darah jenis AB+ . Baguslah tuh. Terserlah sikap kedekut aku. Salahkan jenis darah yea. Bukan salah aku.

-bye-

7 comments:

nuwa said...

mak kamu doktor ya?? betul kata mak kamu tu, kalau semua pesakit mcm ni, mmg mintak penyepak je, HAHAHA!

ELYN said...

nuwa : haha yeap mak aku doktor. siot je ko nih >.< muka ayu mcm ni minx kasih sayang woi bukan penyepak. HAHAHAHA!

ssmr92 said...

asal awk buat blood test tetibe je ni? anything ur not telling?

zahirlunatik said...

wow!
mak ko doktor rupenye..

*wei aku demam la..tehehe

ELYN said...

syazana : haha sihat walafiat dong :)

zahirlunatik : aku rasa lebih baik biarkan ko sakit je. lagi bagus. mak aku tgk ko lagi semak fikiran dia. kekekeke!! :DD

FEEFA said...

suro mak ambik contoh faeces kau pulak lepas nih . ambik gamba skali . * muka mengharap *
HAHAHAHA

ELYN said...

hahahaha awat? kak pah nak tgk ada cili ke tak dlm taik budak ayu ni eh? wakakaka xD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...