azlyn kata

.

Thursday, November 26, 2009

Pabila Azlyn Belajar 'Meng-edit'

Hari ini Lembaga Peperiksaan Malaysia telah mengeluarkan soalan maut untuk kertas Matematik Tambahan SPM. Mahu tidak mahu aku tetap menjawab. Farhana tengok reaksi muka aku bila tak boleh buat soalan..senang cerita macam orang tak nak kalah. Kepala menggeleng-geleng..dan menggeleng-geleng lagi.. dan menggeleng-geleng lebih lagi. Kalah kaum India menggeleng-geleng kepala. Dapatkah anda bayangkan? Tidak dapat? Nasib ah -.-

Sesudah saja habis menjawab lega habis. Hilang banyak markah pun hilang ah. Kisah apa aku. CHET! nanti bila keluar result meraung-raung pulak T__T

Tapi stres hilang sebaik sahaja aku melangkah keluar sekolah. Depan gate sekolah ada satu kereta Waja. Aku tengok dari jauh otw nak keluar gate nampak ada dua mamat dalam kereta. Tengok-tengok ada Araf ngan pemandu sorang..tak ku kenal..Bila sampai saja depan gate utama, nampak dengan clear sekali mukanya.... senang cerita [ ] woah cair aku tengok. Hensem giler !(^0^)! Matanya begitu sepet. Nak aja aku cakap 'HOI! Bukak ah mata tu luas-luas!!' ..haha nampak sangat tak bertamadun -.-''

Nak aku jadi gedik? 'Hai hai you you..nampak muka bersinar-sinar ni tak terbukak ke mata tu luas-luas?' ...ya ampunnn nampak sangat la pulak yang aku tak ada daya penarikan -.-'' .Haih payah benar.. Alangkah bestnya kalau dia datang setiap hari di depan gate sekolah. Bukan apa..boleh aku mencuci-cuci mata setiap kali habis stress exam. ;P

Balik-balik aku tak ada kerja mau buat...soooooo..berexperiment dengan software nak edit gambar.Benda yang paling senang dibuat tapi..haih tak reti aku..Mari kita lihat ( rindu pn vasantha )


Gambar sebelum edit

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Gambar selepas di edit
Yeah itu dia...HAHAHAHA!! Mari kita main 'spot the difference'
1. Perhatikan bontot kawanku di sebelah kiri. Sungguh mantap sekali. hahaha. Oi! ia hanyalah gambar semata-mata.
2. Hidung Farhana telah hilang. Pernahkah anda dengar tentang penyakit kusta?? =D
3. Tanduk yang selama ini Farhana sorokkan tidak dapat dinafikan lagi. Ianya telah keluar untuk berjumpa orang ramai. -.-''
4. Bulu kening kami mengalahkan Shin Chan. Bagaikan ulat buku..eh ulat bulu
5. Jari tengah ku telah ku panjangkan..Ya Allah!! Azlyn2..tobat weyh tobat!!
6. Daguku yang diidam oleh ramai. Dagu ala-ala Dato' Siti Nurhaliza
7. Rambut pontianakku..Zaman-zaman kecil dulu bila baca cerita Rapunzel teringin rambut panjang. Tapi dalam buku cerita Rapunzel dia turunkan rambut dia untuk putera naik ke atas berdating. Tak senonoh betul. Maksiat maksiat!! Kalau aku akan ku gunakan untuk membelitkan rambut ku di leher orang dan mengambil peluang ini untuk menjerutnya. Baru happening

TAHNIAH!! Anda telah jumpa segala ketidaksamaan. Bravo buat anda -.-'

p/s : Huish penyalahgunaan gambar. Maafkan pemikiranku yang agak liar hari ini. Salahkan mamat dalam kereta Waja tuh =P sorry ah edit tak lawa..tak reti gue

ok larh kasi tengok gmba yang lawa. Perbaiki penglihatanmu semula..wakaka




dia mcm ada perempuan lain jaa... *risau* ..haih tak habis-habis..sekarang orang lain yg sedang memenuhkan inbox aku..kenapa bukan dia?? eeee pahal budak nih tetiba panggil orang sayang?! ...MEREMANG!!!


-BYE!-

6 comments:

Syazana said...

okla tu setakat geleng-geleng kepala.... kite siap main ckp2 sendiri lagi tau, nasib tak kene ngan pengawas.....

Nena Gabbana said...

org yg pnuhkan inbox tu okay tak ? haha .

Amir Ariff said...

add math mana penah senang beb!

ELYN said...

syazana: apsal tak chat ngan pengawa tu jer..hoho

nena: yg tulisan kecik tu jugak dia nak komen -.- ..haha

amir: panjang umur..lama tak nmpk..haha sbb buat private kan =P ..add math ..amat ku 'cintai' ..huhu

maiakmal said...

eh2..mai xbaca atas tau..mai tengok tapi xpegang gambar tu jeh...

go0d..go0d..teruskan usaha anda untuk mengEDIT..

ELYN said...

hah? tak pegang gmba? apa maksud??
haha tu main2 je lah edit..LOL!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...